Често Задавани Въпроси XL RUN

XLkmrun е част от групата на 5kmrun!

 

XLkmrun е организирано (непрофесионално), състезателно лекоатлетическо бягане на средни и дълги дистанции. Всички отделни бягания са свързани в обща информационна платформа и са част от самостоятелна Национална Лекоатлетическа Лига.

 

*XL идва от англ. обозначение за размер Extra Large и в буквален превод означава: допълнителна дължина или размер

За да участвате в което и да е бягане на XLkmrun, Вие трябва да се регистрирате едноктартно на сайта www.5kmrun.bg . Веднъж регистрирани, Вие можете да участвате във всички бягания на XLkmrun, независимо къде и кога се провеждат.

 

Внимание!!!

 

Всички вече регистрирали се участници на 5kmrun са „готови“ да участват във всички бягания с XLkmrun без допълнителна регистрация!

 

Всички, които желаят да участват в бягания на XLkmrun и все още не са регистрирани на сайта на 5kmrun, могат да го направят от тук

Да, задължително! Не регистрирани участници не се допускат!

 

За да участвате в което и да е бягане на XLkmrun, Вие трябва да се регистрирате едноктартно на сайта www.5kmrun.bg! Веднъж регистрирани, Вие можете да участвате във всички бягания на XLkmrun и 5kmrun, независимо къде и кога се провеждат!

 

След регистрацията е необходимо да принтирате своя Стартов номер и Персонален баркод и да ги носите в деня на всяко бягане с XL kmrun!

 

Повече за Стартовия номер тук:

 

Повече за Баркода тук:

 

Внимание!!!

Всички вече регистрирали се участници на 5kmrun са „готови“ да участват във всички бягания с XLkmrun без допълнителна регистрация!

 

Всички, които желаят да участват в бягания на XLkmrun и все още не са регистрирани на сайта на 5kmrun, могат да го направят от тук

Всеки регистриран участник може да птинтира своя индивидуален Стартов номер от Личния си профил с Бутона „Номер“.

 

Участникът трябва предварително (от вкъщи) да принтира своя Стартов номер и съответно да го е прикачил към предната лицева част на тялото в деня на бягането.

 

*Внимание! Стартови номера не се принтират на място в деня на бягането!

 

Какво се прави в деня на бягането, тук 

Всеки един регистрирал се участник в сайта  притежава свой уникален баркод, който трябва да принтира еднократно (може и повече от 1 екземпляр) и вече може да го използва многократно в нашите бягания.

 

Персоналният баркод е уникален за вас и универсален! Веднъж принтиран, дава възможност за участие във всяко едно бягане, както с 5kmrun, така и с XL kmrun – независимо от място, време и дистанция!!!

 

Личният баркод служи за идентификация на отделния участник и е най-важната част за персоналната обработка на резултатите. Баркодът също се ползва и за избягването на технически грешки, допускани от страна на организаторите. Баркодът отчита безпогрешно кой си ти и каква позиция на финиширане си заел.

 

Баркода може да разпечатите от личния си акаунт в секцията "Баркод".

 

Някои съвети за баркода, може да погледнете тук.

За всеки участник е препоръчително да пристигне на стартовата зона не по-късно от 30 мин. преди официално обявения старт за конкретното бягане!

 

Участникът трябва предварително (от вкъщи) да принтира своя Стартов номер и персоналния си Баркод! Стартовият номер се прикачва към предната лицева част на тялото, а Баркода е нужен след финала.

 

*Внимание! Стартови номера и Баркод не се принтират на място в деня на бягането!

 

Всеки участник ще получи стикер (лепенка) за „Участие“ за конкретното бягане, който ще го прилепи към Стартовият си номер. Цветът на стикера ще обозначава избраната дистанция: „Червен“ за къса дистанция, „Син“ за средна дистанция и "Жълт" за XL дистанция!

 

Стикерът се получава:

 

- Предварително: при плащане в брой на Такса участие: Южен Парк, веднага след съботното бягане

 

- На място преди старта: за платилите по банков път и за тези участници, които ще се регистрират в самия ден на бягането!

 

Така оборудван (прикачен стартов номер + стикер и Баркод), участника е готов за старт!

 

Как и от къде да принтирам своя Стартов номер тук:

 

Повече за Баркода тук:

 

Не, не е необходимо! Щом веднъж сте регистриран в нашата система това Ви дава възможност да бягате всеки следващ път и няма нужда да се пререгистрирате отново за всяко свое бягане.

 

Моля, не се регистрирайте повече от един път, това ни отнема усилия да Ви изтрием и съществува опастност да загубим някои Ваши предишни резултати. 

 

Абсолютно невъзможно!

 

Екипът ни е малък и няма нужното време и физическа възможност да съдейства за това.

 

Моля, помогнете ни като се регистрирате предварително онлайн.

Обработката на резултатите може да отнеме време, затова имайте търпение.

 

В деня на конкретното бягане, всеки успешно финиширал със сканиран „жетон“ (номерче по ред за реално заето място - класиране) и сканиран личен Баркод ще получи персонален имейл с неговите резултати.

 

Носете принтиран личният си Баркод на всяко едно бягане с XL kmrun!!!

 

*За всеки случай, личният Баркод (ID) стои в горният десен ъгъл на Стартовия номер, за да е винаги наличен при разпечатката на Стартовия номер, но не разчитайте много на това, защото при загубване, или повреждане (дъжд, пот, скъсване), Вашият резултат няма да бъде отчетен!!!

 

Всеки един регистрирал се участник в сайта www.5kmrun.bg притежава своя лична страница, отразяваща и съхраняваща цялостната информация (история) от всичките му бягания.

 

Всички резултати, също могат да се видят от рубриката „Резултати“ в началната страница на сайта www.5kmrun.bg в секцията на XLkmrun.

Тази класация се осъществява със специалната подкрепа на Garmin!

 

"Garmin Точкова класация на XLkmrun важи за една календарна година! Победителите ще се обявят след последното състезание за годината.

 

За всяко едно състезание, успешно завършилите участници се разделят според пола и позицията, която са заели. Всяко бягане има отделен лимит от по 100 точки за пол. Първата жена пресекла финиша получава 100 точки, втората 99 и така се намалява, докато се стигне 1 точка, като след 101-ия участник, всички получават по 1 точка. За мъжете важи същото правило.

 

Как ще се определят победителите в Garmin „Точкова класация на XLkmrun“ за 2022 год.?

 

*За периода 01.01.2022 – 31.12.2022 първите 3 мъже и първите 3 жени с най-голям общ брой събрани точки, ще получат поощрителни грамоти!

*За периода 01.01.2022 – 31.12.2022 участниците в класацията Топ 100 (подредени от 1 до 50 място по събрани точки), независимо от техния пол т.е. Класацията е ОБЩА за мъже и жени, ще участват в Томбола за разпределението на 2 „Големи награди“ и 3 „Утешителни“!

"Големите награди" и тази година ще бъдат модел на спортен часовник Garmin!

На всякo състезание на XLkmrun освен индивидуално, може да се участва и отборно (мин. 4 до мах. 6 участници)!

Как се участва: Всички членове на отбора, задължително трябва да участват на една и съща дистанция!!! 

Отборите могат да бъдат изцяло дамски или смесени (жени и мъже)!

 

Внимание! Като задължително условие е Всеки Отбор да има мин. 1 жена регистриран участник в отбора! Отбор съставен единствено от мъже, не участва в класацията и не генерира статистики!!!

В личният профил (сайта на 5kmrun) на всеки вече има бутон „Отбор“! От този бутон може да се създаде нов отбор, да му се даде име и да се поканят още петима души! Капитанът създава отбор и кани останалите, както има възможност и да ги заменя! Като „Капитан“ и „член на отбор“, може да се участва само на един отбор, т.е. участие едновремено в 2 или повече отбора не се допуска ! Всеки член може сам да се отпише от отбора, за да се присъедини към друг! В тази връзка, номера (ID) на Отбора са водещи, т.е. независимо от смяната на участниците във времето, резултатите се запазват в полза на отбора!

Всички резултати на Отбора се съхраняват в обща статистика, поместена в рубриката Топ 100 (бутон горе дясно)!

Промяна на името на вече създаден Отбор се допуска от Администратор, след изпращане на искане до имейл:office@5kmrun.bg

*Веднъж регистриран, отборът може да участва на всички бягания (вкл. и 5kmrun), в които се допуска Отборно бягане! Няма нужда от повторни регистрации!

Как работи систематаВсеки един участник (от предварително създаден отбор от мин. 4 и мах. до 6 души) бяга индивидуално без да се съобразява от представянето на останалите му съотборници! След успешният финал системата взима резултатите на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време! Системата на отчитане, включва задължително резултат на жена от отбора, независимо дали нейното време попада в резултатите на първите 4 времена на тима.

Освен в индивидуалните резултати и статистиките от деня, участниците в Отбора ще имат общ резултат, поместен в друга отделна таблица създадена за класация на Отборите! 

 

Как се съревновават отборите: Отборите се състезават по време и Точки от два независими показателя:

1/ Време: сбор от индивидуалните времена на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, като включва резултатът на мин. 1 жена. Отборът с най-малък сбор от време е победител по Време;

2/ Garmin Точки: сбор от индивидуалните точки на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, според правилата на Suunto Точкова класация на 5kmrun! Какво е Suunto Точкова класация, пак тук:

3/ “Възраст точки“ – сбора от годините на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време.

Награди AboPharma „Отборно бягане 2023“ на XLkmrun:

На всяко отделно състезание, ще бъде предоставяна отборна награда „Участие“! Наградата ще се определя на лотариен принцип;

Наред с Отборните бягания, с AboPharma през годината се провеждат и три щафети:

=================================================================

Нещо много важно, като условие!!!

 За да излезете в резултатите в Отборното бягане, трябва да заявите участието на вашия отбор от личния ви профил на „Предстоящи събития“!!! В противен случай въпреки, че сте участвали и 6-та бегачи в отбор – няма да сте показани в класацията!!!

Отборното бягане може да се бяга и всяка последна събота на месеца с 5kmrun (София, Варна, Бургас и Пловдив), условията са същите! Вече създаден, отборът участва както на 5kmrun, така и на XLkmrun!

Отборното състезание на XLkmrun e без такса участие за всички събития!

 

Таксата за участие:

 

20 лв. - след Заявка за участие (Предстощи събития) и предварително плащане:

 

          - по банков пътБанкови детайлиТУК

 

          -  в брой: на всяко съботно бягане на 5kmrun Южен парк, след отваряне на регистрацията.

 

30 лв. - на място преди старта в деня на бягането.

 

Децата до 14 г., както и възрастните над 60 г. участват безплатноно всички правила по регистрацията и стартовия номер важат и за тях!

 

Бенефициент (Име на получателя): ХИКС ЕЛ КАМАРАН ЕООД

 

IBAN: BG80STSA93000021704534

 

BIC: STSABGSF

 

БАНКА: БАНКА ДСК ЕАД

 

Основание: Участник Стартов номер (ID)…... /  Дата ......., (Посочете номера на Стартовия си номер (ID) и Датата на събитието)

 

Вашето ID може да откриете на персоналният си баркод: това са цифрите под чертичките, както и цифрите от Стартовия номер!

 

*Всичко за Стартовия номер !

 

Всички Трасета за XLkmrun са грижливо подбрани в населените места или извън, но в близост до големите градове.

 

Типа на Трасетата може да се определи като равнинен с минимална денивелация и степен на трудност, подходящи за хора от всички възрастови групи.

 

Дистанции:

 

Дистанциите за всяко бягане са мин. две, а в повечето случаи и три.

 

Къса (червена) една обиколка: м/у 5 и 6 км.;

 

Средна (синя) две обиколки: м/у 10 и 12 км.

 

XL (жълта) три обиколки: м/у 15 и18

 

 

 

Трасе "Западен парк", София, тук

 

Трасе с. Плана, Столична Община, тук

 

Трасе Парк „Дворец Врана“, тук

 

Трасе „Драгалевци - Симеоново Панорамна“, тук

 

Трасе Голф „Света София“ с. Равно поле, тук

 

В групата на XLkmrun могат да се организират и „Планински бягания“ с висока и много висока степен на трудност.

 

Тук дистанцията е само една (в по-голямата част изкачване) и трасето предвижда висока степен на денивелация, подходяща за участници с по-голяма спортно-техническа подготовка! 

 

За всички бягания от групата на XLkmrun са предвидени награди от нашите Спонсори.

 

Наградите са предметни и стойностни (ваучери за покупка), а за конкретни бягания се предвиждат и парични награди за победителите.

 

Победителите в отделните дистанции  на XLkmrun (1, 2, 3 място жени и мъже) получават награди във всички бягания.

 

Останалите успешно финиширали участници (във всички бягания), получават предметни награди на лотариен принцип. 

 

*Медицинско лице;

 

*Химически тоалетни;

 

*Подкрепителен пункт, безплатни напитки и храни за финиширалите;

 

*Обособено място за личен багаж без ценности.