Често Задавани Въпроси Селфи RUN

"Garmin Точкова класация на 5kmrun Selfie важи за една календарна година! Победителите ще се обявят след последните седмични бягания за годината през м. декември.

За начало или „първо седмично бягане на 5kmrun Selfie“, ще се смята: първата пълна седмица на новата година! Съответно за „последно седмично бягане“, ще се отчита бягането през последната пълна седмица на годината. Това правило, ще касае както Годишната селфи класация, така и новата инициатива „Selfie Max“*

С други думи, годишните класации „5kmrun Selfie 2021“ и „Selfie Max 2021“, реално стартират от седмицата 4 - 10.01.21 г. и ще завършат със седмицата 20 - 26.12.21 г.

*„5kmrun Selfie Mах 2021“ е приз за записано бягане със Селфи през всички възможни седмици на годината.


За всяко едно бягане, успешно завършилите участници се разделят според пола и позицията, която са заели. Всяко бягане има отделен лимит от по 100 точки за пол. Първата жена пресякла финиша получава 100 точки, втората 99 и така се намалява, докато се стигне 1 точка, като след 101-ия участник, всички получават по 1 точка. За мъжете важи същото правило.

Как ще се определят победителите и разпределят наградите в Garmin „Точкова класация на 5kmrun Selfie“ 2021 година?

Правилата:

Garmin „Точкова класация“ на 5kmrun Seelfie 2021 се провежда през годината в една обща класация за всички участници, независимо от тяхното местоположение (територия на бягане) в страната и чужбина:

*За периода на пълни седмици за годината 04.01.2021 – 26.12.2021 първите 3 мъже и първите 3 жени с най-много събрани точки, ще получат поощрителни грамоти!

*За периода на пълни седмици за годината 04.01.2021 – 26.12.2021 участниците подредени от 1 до 30 място по събрани точки, независимо от техния пол т.е. Класацията е ОБЩА за мъже и жени, ще участват в Томбола за разпределението на 1 "Голяма награда" и 3 „Утешителни“!

*Участниците подредени от 31 до 60 място по събрани точки, независимо от техния пол, ще участват в следваща Томбола за разпределението на още 1 "Голяма награда" и 3 „Утешителни“!

*Участниците подредени от 61 до 100 място по събрани точки, независимо от техния пол, ще участват в следваща Томбола за разпределението на още 1 "Голяма награда" и 3 „Утешителни“!

Или с други думи казано: общо годишната класация на 5kmrun Selfie, разпределя шест "Грамоти", три "Големи" и девет „Утешителни“ награди.

"Големите награди" ще бъдат модел на спортен часовник на Garmin!

 

И така, пожелаваме успех на всеки в Garmin Точкова класация 5kmrun Selfie за 2021, като не бива да забравяте, че постоянството е най-сигурният начин да спечелиш здраве, а защо не и някоя от наградите?! :)

 

Всяка ПОСЛЕДНА седмица от месеца бягаме освен индивидуално, така и отборно (мин. 4 до мах. 6) за цялата страна!

AboPharma Отборно бягане е годишна класация по точки, с текущо натрупване, както е при индивидуалното! За отборите постигнали най-голям брой точки и участия в края на календарната година се предвиждат награди!

Как се участва: В личният профил (сайта на 5kmrun) на всеки има бутон „Отбор“! От този бутон може да се създаде нов отбор, да му се даде име и да се поканят още петима души!

Отборите могат да бъдат изцяло дамски или смесени (жени и мъже)!

Внимание! Като задължително условие е Всеки Отбор да има мин. 1 жена регистриран участник в отбора! Отбор съставен единствено от мъже, не участва в класацията и не генерира статистики!!!

Капитанът създава отбор и кани останалите, както има възможност и да ги заменя! Като „Капитан“ и „член на отбор“, може да се участва само на един отбор, т.е. участие едновремено в 2 или повече отбора не се допуска ! Всеки член може сам да се отпише от отбора, за да се присъедини към друг! В тази връзка, номера (ID) на Отбора са водещи, т.е. независимо от смяната на участниците във времето, резултатите се запазват в полза на отбора!

Всички резултати на Отбора се съхраняват в обща статистика, поместена в рубриката Топ 100 (бутон горе дясно)!

Промяна на името на вече създаден Отбор се допуска от Администратор, след изпращане на искане до имейл: office@5kmrun.bg

*Веднъж регистриран, отборът може да участва на всички бягания, в които се допуска Отборно бягане! Няма нужда от повторни регистрации!

Как работи системата: Всеки един участник (от предварително създаден отбор от мин. 4 и мах. до 6 души) бяга индивидуално без да се съобразява от представянето на останалите му съотборници! След успешният финал системата взима резултатите на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време! Системата на отчитане, включва задължително резултат на жена от отбора, независимо дали нейното време попада в резултатите на първите 4 времена на тима.

Освен в индивидуалните резултати и статистиките от седмицата, участниците в Отбора ще имат общ резултат, поместен в друга отделна таблица създадена за класация на Отборите! 

Как се съревновават отборите: Отборите се състезават по Време и Точки от четири независими показатели:

1/ Време: сбор от индивидуалните времена на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, като включва резултатът на мин. 1 жена. Отборът с най-малък сбор от време е победител по Време;

2/ Suunto Точки: сбор от индивидуалните точки на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, според правилата на Garmin Точкова класация на 5kmrun! Какво е Garmin Точкова класация, пак тук:

3/ „Възрастово постижение“ Точки: осреднено възрастовото постижение на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време - превърнато от % в абсолютна стойност – бр. точки! Какво е „Възрастово постижение“, пак тук:

4/ “Възраст точки“ – сбора от годините на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време.

Накрая на календарната година отборите с най-голям сбор от постигнати точки и брой участия са победители и ще участват в разпределението на награди;

Награди AboPharma „Отборно бягане 2023“ на 5kmrun Selfie:

Отборната Селфи Класация за 2023 г., важи за всички отбори участници от цялата страна!

След последното за 2023 г. Отборно Селфи бягане, ще обявим победителите в следните категории:

1/ Голямата Награда на база общ брой точки, събрани през годината. Наградата е за един отбор и се разпределя измежду първите 10 отбора с най-голям общ брой точки, събрани през годината;

2/ Награда за Отборът с най-голям брой участия (жребий при равен брой);

3/ След последното за 2021 г. Отборно бягане, ще разпределим 1 бр. поощрителна Награда на лотариен принцип, измежду всички Отбори с мин. три участия през годината.

Видът на отборните годишни награди, ще се обяви на по-късен етап, но със сигурност ще бъде нещо класно и стойностно!

Седмична, безплатна, офлайн, 5 км класация, осъществявана чрез нашето мобилно приложение за iOS и Android. Като формат (ID, пол, възраст, точки, брой бягания, възрастово постижение и тениска), покрива изцяло познатото ни вече същинско съботно бягане, с тази разлика, че всеки участник бяга индивидуално.

5kmrun selfie е създадено с една единствена цел: да даде възможност за свободно, безплатно 5 км бягане, на хора, които нямат физическа възможност, да взимат участие на същинските ни 5kmrun съботни бягания (София, Варна, Бургас и Пловдив). 

За всички желаещи от 7 г. до 100 г. :)

ВСЯКА СЕДМИЦА ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО НЕДЕЛЯ

24 часа/ 7 дена от седмицата. Всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от минимум 5 км (може и повече, но си е за негова сметка), на избрано от него трасе и самостоятелно качва (ъплоудва), своя резултат на сайта на 5kmrun. Два клика, операцията е опростена, автоматизирана и мигновена!

От 00:01 ч. понеделник - до 23:59 ч. неделя, 5 км селфи класацията е „отворен процес“, в който всеки бегач участва във временна класация, като има право на неограничен брой качвания на свои 5 км бягания. 

Всеки участник сам избира своето записано бягане, с което ще се съревновава в крайна класация за текущата седмица.

Всяка неделя в 24:00 ч. текущата класацията се затваря, за да се генерира крайна (официална) класация за конкретната седмица.

  • Всеки желаещ, трябва да е регистриран еднократно на сайта на 5kmrun.bg. Тези, които вече имат регистрация на 5kmrun.bg, нямат нужда от допълнително действие.
  • Всеки желаещ, трябва да изтегли нашето 5kmrun приложение за iOS или най-новото ни за Android. Тези, които вече имат нашият арр за iOS, нямат нужда от допълнително действие. Внимание: Старото ни 5kmrun Android приложение, не поддържа Selfie!
  • Всеки желаещ, трябва да изтегли STRAVA приложение. Тези, които вече имат STRAVA на своите мобилни устройства, нямат нужда от допълнително действие.
  • След като избягаш своите 5 км със STRAVA, това приложение, ще генерира автоматично *резултат с трак в профила ти на STRAVA.
  • Изисква се log in на нашето мобилно приложение (имейл и парола от 5kmrun.bg регистрация). Достъпва се бутона на новото Selfie, чрез който автоматично се свързвате със STRAVA и там кликате върху записания резултат, с което го качвате (ъплоуд), директно в текущата седмична класация на нашият сайт.
  • *Резултатът ще бъде зачетен и приет, само ако е записан в рамките на текущата седмица от понеделник до неделя! С други думи: стари бягания, записани в предходни седмици, не се генерират!

    ИЗТЕГЛИ ЛЕСНО ТОВА ПРИЛОЖЕНИЕ ОТ ТУК:

Зa App store: https://apps.apple.com/bg/app/5kmrun-bg/id1299888204

За Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.fivekmpark.fivekmrun&hl=en_US

С цел изпращане на коректни данни от индивидуални бягания и от там истинност на крайната класация на официалните резултати , 5kmrun selfie е програмирана да използва точен и безупречен репер: „Личен рекорд на 5kmrun“, който е индивидуален и постигнат по време на съботните ни 5kmrun бягания в София, Варна, Бургас или Пловдив. За целите, въвеждаме нова терминология с наименование на категории и цветово разграничение, а именно: Trust Level: Proved / Single (Ниво доверие: Доказан /Сам) Зелен / Син / Червен/ Виолетов / Жълт

  Доказан - в рамките на личният си рекорд на 5kmrun, участвал на мин. 1 бягане на същинското 5kmrun
  Доказан - в рамките на 30 сек. под личният си рекорд на 5kmrun, участвал на мин. 1 бягане на същинското 5kmrun
  Сам - непроверен, няма запис на 5kmrun и е с време над 18 мин., няма записано нито едно бягане на същинското 5kmrun
  Доказан - повече от 30 сек. под личният си рекорд на 5kmrun, участвал на мин. 1 бягане на същинското 5kmrun
  Сам - няма записано нито едно бягане на същинското 5kmrun, непроверен - няма запис на 5kmrun и е с време под 18 мин

Внимание: Случаите за жълт и виолетов резултат, автоматично се прехвърлят в Класация DSQ! Ако на някой участник, изпратеният индивидуален резултат е DSQ и има възражение, може да се свържете с Администратор на office@5kmrun.bg, за да се изясни неговият случай! При доказана истинност, се допуска връщане в Официалната класация.

Годишната селфи класация е самостоятелна, спрямо същинското 5kmrun.

За старт или „първо седмично бягане на 5kmrun Selfie“, ще се смята: първата пълна седмица на новата година! Съответно за „последно седмично бягане“, ще се отчита бягането през последната пълна седмица на годината. Това правило, ще касае както Годишната селфи класация, така и новата инициатива „Selfie Max“*

*„5kmrun Selfie Mах“ е приз за записано бягане със Селфи през всички възможни седмици на годината.

Това е нашата най-нова инициатива за поощряване на постоянството на 5kmrun, XLkmrun и 5kmrun Selfie, а именно: oт тази година (2021 г.), въвеждаме приза „5kmrun MAX“, което ще рече индивидуално участие на всички възможни съботи през годината. Ще изработим специална значка „5kmrun MAX 2021“, с която ще наградим всички участници без пропуснато бягане за 2021 година. 

 

Наред с това ще въведем същият приз и за останалите наши бегачески събития, както следва:

*„5kmrun Selfie MAX 2021“ – за записано бягане със Селфи през всички седмици на годината.

Selfie Max 2021 стартира от седмицата 4 – 10 януари, което е първата пълна седмица на годината, повече виж под чертата:

 

*„5kmrun MIX MAX 2021“ – допуска се смесено бягане за всички седмици на годината, между 5kmrun Същинско и 5kmrun Selfie. Пример: от 52 възможни седмици през 2021, зачитат се 29 същинско и 23 селфи или 4 същинско и 48 селфи и тн;

 

*“XL MAX 2021“ – за записано участие за всички възможни XL състезания за 2021.


За старт или „първо седмично бягане на 5kmrun Selfie“, ще се смята: първата пълна седмица на новата година! Съответно за „последно седмично бягане“, ще се отчита бягането през последната пълна седмица на годината. Това правило, ще касае както Годишната селфи класация, така и новата инициатива „Selfie Max“*

По примера на 5kmrun, ние пренасяме традицията, при достигане на определен брой бягания, да изтъкнем нашите най-редовни участници, като им засвидетелстваме нужното признание.

В „Клуб на почетния легионер Селфи“ ще бъде поканен всеки, които запише 50 седмични бягания с нашето приложение 5kmrun Selfie. При достигане на този определен брой бягания, участникът получава правото, да закупи юбилейната тениска „50 Почетен легионер Селфи“. Тениската има възможност, да се персонализирана с името на легионера. При желание, тениската може да се заяви директно от нашия фен магазин на цена 39 лв.

В продължение, онези, които запишат 100 бягания със Селфи получават правото да придобият черна тениска „100 Почетен легионер“, след това 250, 500 и тн.

Закупувайки тази тениска или друг продукт от нашия фен магазин, вие подпомагате 5kmrun и 5kmrun Selfie, да организират и за напред безплатните 5км бягания, за което благодарим.