Трасе Бонсови поляни

Трасе Бонсови поляни

 

Трасето на състезанието е затворена обиколка с дължина малко над 4,5 км. Сборното изкачване е 295 метра за една пълна обиколка. Надморската височина е от 850 метра за най-ниската точка до 1090 метра за най-високата.

 

Старт-финалът е ситуиран в непосредствена близост, северно от паркинга на вилна зона „Люлин“. Стартира се в югозападна посока през поляната, разположена северно от асфалтовия път. След около 200 метра се достига до ъгълът на гората от където започва 700 метра изкачване със значителен наклон, който достига до 39%. След изкачването следва сравнително късо, но също така стръмно спускане с дължина 500 метра. Преминава се западно от Горнобанския манастир от където в северна посока с дължина 200 метра следва рязко изкачване. След него, с дълго и продължително леко спускане в гора се излиза на открита поляна по границата на която се излиза на малка пътека. Тя преминава през широко и сравнително полегато дере, като се излиза на поляна. По границата и с гората се излиза на широк, полски път, по който с изкачване се достига до старт-финалът.

 

Тракът на трасето, може да изтеглите от тук:

 

Трасе „Бонсови поляни“, е идеен проект и реализация на КСО „ВАЛДИ“ и Теодор Тодоров - треньор на националния отбор по ориентиране за юноши и девойки до 18 години.