Какво е AboPharma Отборно бягане?

На всякo състезание на XLkmrun освен индивидуално, може да се участва и отборно (мин. 4 до мах. 6 участници)!

Как се участва: Всички членове на отбора, задължително трябва да участват на една и съща дистанция!!! 

Отборите могат да бъдат изцяло дамски или смесени (жени и мъже)!

 

Внимание! Като задължително условие е Всеки Отбор да има мин. 1 жена регистриран участник в отбора! Отбор съставен единствено от мъже, не участва в класацията и не генерира статистики!!!

В личният профил (сайта на 5kmrun) на всеки вече има бутон „Отбор“! От този бутон може да се създаде нов отбор, да му се даде име и да се поканят още петима души! Капитанът създава отбор и кани останалите, както има възможност и да ги заменя! Като „Капитан“ и „член на отбор“, може да се участва само на един отбор, т.е. участие едновремено в 2 или повече отбора не се допуска ! Всеки член може сам да се отпише от отбора, за да се присъедини към друг! В тази връзка, номера (ID) на Отбора са водещи, т.е. независимо от смяната на участниците във времето, резултатите се запазват в полза на отбора!

Всички резултати на Отбора се съхраняват в обща статистика, поместена в рубриката Топ 100 (бутон горе дясно)!

Промяна на името на вече създаден Отбор се допуска от Администратор, след изпращане на искане до имейл:office@5kmrun.bg

*Веднъж регистриран, отборът може да участва на всички бягания (вкл. и 5kmrun), в които се допуска Отборно бягане! Няма нужда от повторни регистрации!

Как работи систематаВсеки един участник (от предварително създаден отбор от мин. 4 и мах. до 6 души) бяга индивидуално без да се съобразява от представянето на останалите му съотборници! След успешният финал системата взима резултатите на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време! Системата на отчитане, включва задължително резултат на жена от отбора, независимо дали нейното време попада в резултатите на първите 4 времена на тима.

Освен в индивидуалните резултати и статистиките от деня, участниците в Отбора ще имат общ резултат, поместен в друга отделна таблица създадена за класация на Отборите! 

 

Как се съревновават отборите: Отборите се състезават по време и Точки от два независими показателя:

1/ Време: сбор от индивидуалните времена на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, като включва резултатът на мин. 1 жена. Отборът с най-малък сбор от време е победител по Време;

2/ Garmin Точки: сбор от индивидуалните точки на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, според правилата на Suunto Точкова класация на 5kmrun! Какво е Suunto Точкова класация, пак тук:

3/ “Възраст точки“ – сбора от годините на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време.

Награди AboPharma „Отборно бягане 2023“ на XLkmrun:

На всяко отделно състезание, ще бъде предоставяна отборна награда „Участие“! Наградата ще се определя на лотариен принцип;

Наред с Отборните бягания, с AboPharma през годината се провеждат и три щафети:

=================================================================

Нещо много важно, като условие!!!

 За да излезете в резултатите в Отборното бягане, трябва да заявите участието на вашия отбор от личния ви профил на „Предстоящи събития“!!! В противен случай въпреки, че сте участвали и 6-та бегачи в отбор – няма да сте показани в класацията!!!

Отборното бягане може да се бяга и всяка последна събота на месеца с 5kmrun (София, Варна, Бургас и Пловдив), условията са същите! Вече създаден, отборът участва както на 5kmrun, така и на XLkmrun!

Отборното състезание на XLkmrun e без такса участие за всички събития!