Какво е Abopharma Отборно бягане?

Всяка ПОСЛЕДНА събота от месеца бягаме освен индивидуално, така и отборно (мин. 4 до мах. 6) за София, Варна, Бургас и Пловдив!

AboPharma Отборно бягане е годишна класация по точки, с текущо натрупване, както е при индивидуалното! За отборите постигнали най-голям брой точки и участия в края на календарната година се предвиждат награди!

Как се участва: В личният профил (сайта на 5kmrun) на всеки има бутон „Отбор“! От този бутон може да се създаде нов отбор, да му се даде име и да се поканят още петима души!

Отборите могат да бъдат изцяло дамски или смесени (жени и мъже)!

Внимание! Като задължително условие е Всеки Отбор да има мин. 1 жена регистриран участник в отбора! Отбор съставен единствено от мъже, не участва в класацията и не генерира статистики!!!

Капитанът създава отбор и кани останалите, както има възможност и да ги заменя! Като „Капитан“ и „член на отбор“, може да се участва само на един отбор, т.е. участие едновремено в 2 или повече отбора не се допуска ! Всеки член може сам да се отпише от отбора, за да се присъедини към друг! В тази връзка, номера (ID) на Отбора са водещи, т.е. независимо от смяната на участниците във времето, резултатите се запазват в полза на отбора!

Всички резултати на Отбора се съхраняват в обща статистика, поместена в рубриката Топ 100 (бутон горе дясно)!

Промяна на името на вече създаден Отбор се допуска от Администратор, след изпращане на искане до имейл: office@5kmrun.bg

*Веднъж регистриран, отборът може да участва на всички бягания, в които се допуска Отборно бягане! Няма нужда от повторни регистрации!

Как работи системата: Всеки един участник (от предварително създаден отбор от мин. 4 и мах. до 6 души) бяга индивидуално без да се съобразява от представянето на останалите му съотборници! След успешният финал системата взима резултатите на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време! Системата на отчитане, включва задължително резултат на жена от отбора, независимо дали нейното време попада в резултатите на първите 4 времена на тима.

Освен в индивидуалните резултати и статистиките от деня, участниците в Отбора ще имат общ резултат, поместен в друга отделна таблица създадена за класация на Отборите! 

 

 

Как се съревновават отборите: Отборите се състезават по Време и Точки от четири независими показатели:

1/ Време: сбор от индивидуалните времена на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, като включва резултатът на мин. 1 жена. Отборът с най-малък сбор от време е победител по Време;

2/ Suunto Точки: сбор от индивидуалните точки на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време, според правилата на Garmin Точкова класация на 5kmrun! Какво е Garmin Точкова класация, пак тук:

3/ Възрастово постижение“ Точки: осреднено възрастовото постижение на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време - превърнато от % в абсолютна стойност – бр. точки! Какво е „Възрастово постижение“, пак тук:

4/ “Възраст точки“ – сбора от годините на първите 4-ма участници от отбора с най-добро време.

 

Накрая на календарната година отборите с най-голям сбор от постигнати точки и брой участия са победители и ще участват в разпределението на награди;

Награди AboPharma „Отборно бягане 2023“ на 5kmrun:

*Отборната Класация за 2023 г., важи за 4-те града общо (София, Варна, Бургас и Пловдив), както и за разпределението на предвидените годишни награди - взимаме резултатите на отборите в общата класация на 4-те града!

След последното за 2023 г. Отборно бягане, ще обявим победителите в следните категории:

1/ Голямата Награда на база общ брой точки, събрани през годината. Наградата е за един отбор и се разпределя измежду първите 10 отбора с най-голям общ брой точки, събрани през годината;

2/ Награда за Отборът с най-голям брой участия (жребий при равен брой);

3/ След последното за 2023 г. Отборно бягане, ще разпределим 1 бр. поощрителна Награда на лотариен принцип, измежду всички Отбори с мин. шест участия през годината.

Видът на останалите награди, също ще се обяви на по-късен етап! 

Нещо много важно, като условие!!!

 За да излезете в резултатите в Отборното бягане, трябва да заявите участието на вашия отбор от личния ви профил на „Предстоящи събития“!!! В противен случай въпреки, че сте участвали и 6-та бегачи в отбор – няма да сте показани в класацията!!!

AboPharma Отборно бягане може да се бяга и на състезанията от веригата на XLkmrun - условията са същите! Вече създаден, отборът участва както на 5kmrun, така и на XLkmrun!