Оставащо време до събитието:

 • 00
 • :
 • 00
 • :
 • 00
 • :
 • 00

Дари времето си на 5kmrun

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 4 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят 5 бр. Инфузионни помпи Compact Plus за Педиатрията на Университетската болница “Света Марина” във Варна, която обхваща 3 клиники, 1 Детско отделение за интензивно лечение и Спешно отделение за деца.

За какво служат тези помпи:

Инфузионните помпи прецизират скоростта и дозирането на интравенозните вливания на лекарства. Към момента тези вливания се правят на ръка от медицинския персонал с всичкият риск от човешка грешка.

Годишно през петте направления на Педиатрията на УМБАЛ Св. Марина се лекуват над 5500 деца. Поне половината от тях се нуждаят от венозни вливания по време на лечението, както и от точно дозиране при извършване на диагностични тестове, а децата с онкохематологични заболявания имат нужда от вливания всеки ден.

Нашата цел е да съберем 16 926 лв. – което представляват 4 бр. инфузионни помпи BBraun модел Infusomat Compact Plus на стойност 3006 лв./за 1 бр. и една Infusomat Space за 4902 лв.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще открихм специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят.

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 80,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в София, Варна, Бургас, Пловдив и пак София на стойност над 100,000 лв.

Вярваме, че и тази година, ще покажем нашата лична отговорност към обществото, като с даренията си съберем необходимата сума, благодарности!

Регистрация, само за участниците, които ще бягат за първи път на наше събитие: https://5kmrun.bg/register

Инфо за всички наши събития, тук: https://5kmrun.bg/5kmrun/events

Заяви Доброволец

Заявили участие за бягане (04/06/2022 - Морска градина (Варна))

Общо: 0 участници 0 мъже / 0 жени

Позиция
ID
Име
Възрастова група
Пол

Отбори заявили участие за бягане (04/06/2022 - Морска градина (Варна))

Позиция
ID
Име
Участници

Доброволци заявили участие за бягане (04/06/2022 - Морска градина (Варна))

Позиция
ID
Име
Възрастова група
Пол
Спонсори
Спонсори
5KM RUN в ръцете ти
5KM RUN в ръцете ти

Изтегли мобилното ни приложение и може да следиш:

 • Календар на събития
 • Персонална статистика
 • Резултати от бягане
 • Разширена статистика

Get it on Google Play Get it on Google Play