Какво е Възрастово постижение?

С подкрепата на една от най-големите компании в областта на грижите за здравето - GSK („ГлаксоСмитКлайн“) с бранда Волтарен.

"Възрастово постижение" е начин за оценяване на отделните участници по отношение на техния пол и възраст. Възрастовата таблица за сравнение е създадена от Световната Асоциация на Атлетите Ветерани, която е официален световен орган за лека атлетика, бягане на дълго разтояние и спортно ходене за ветерани спортисти. Сравнителната таблица е била публикувана за първи път през 1989 г.

В Сравнителната таблица са отразени всички световни рекордни постижения за всяка възраст на всяка спортна дистанция (бягане), отделно за мъже и жени. За нуждите, някои световни рекорди са изчислени приблизително.

Пример: Световният рекорд на 5 км. за 51-а годишни жени е 16:58. Така че, ако 51 годишна жена финишира 5 км. за време 26:31, тя ще има възрастово постижение от 63,02 % (което е 16:58 разделено на 26:31). С други думи казано, тя ще е постигнала (покрила) 63,02 % от възрастовия рекорд за 51 годишните жени.

А за какво служи Възрастовото постижение тук!

===========================================================

От 2017 г. Възрастово постижение“ ще бъде и годишна класация, подобно на SUUNTO „Точкова класация“ и VIVACOM Отборно бягане“, за която класация в края на годината ще се излъчват най-добрите „възрастови постижения и ще се раздават награди!

За тази цел програмно на нашият сайт, ще бъдат направени нужните промени в частта на “Възрастово постижение“.

Как ще отличаваме нашите участници в категорията РД “Възрастово постижение“?

Най-добрите годишни възрастови постижения жени и мъже, подредени на 1-2-3 място, ще  получат почетни грамоти.

За всяка възрастова група по отделно 7-14 г., 15-19 г., 20-24 г. и тн, ще избираме топ 10 резултати без значение за пол, които ще участват в томбола за една награда или с други думи общо 16 награди – по една за всяка възрастова група!

Наградите ще бъде професионални рънинг екипи, включващи тениска и клин и ще се теглят и връчват на Коледното парти на 5kmrun наред с останалите годишни класации в седмицата преди последното бягане за 2017 г., дерзайте:)

Спонсори

Изтегли мобилно приложение

  • Get it on Google Play